Legnépszerűbb termékek
Nincs találat

Biorganik bio basmati barnarizs 500 g

 

A rizs ősi és közkedvelt alapanyag, az emberiség több mint felének fő tápláléka. A basmati rizst a Himalája lábánál kezdték el termeszteni, többezer évvel ezelőtt.

A basmati rizs hosszabb szemű, mint más rizsfajták, főzéskor kellemes, kicsit dióra emlékeztető illata van. Nem tapad össze.

Basmati rizsből is van fehér és barna. A barna rizs abban különbözik a fehértől, hogy hántolás során rajta hagynak egy rostokban és értékes tápanyagokban gazdag réteget.

Jelentőség, hatások: A basmati barnarizsnek alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a többi rizsnek, ami azt jelenti, hogy a benne lévő szénhidrát lassabban szívódik fel és emeli meg a vércukorszintet. Ebből kifolyólag cukorbetegek, inzulinrezisztenciások és fogyni vágyok számára ajánlott erre a fajtára cserélni a fehérrizst.

A barna rizs fehérjetartalma magasabb, mint a fehér változaté és zsírt is többet tartalmaz. B-vitaminokat (kivéve B12), mangánt, foszfort és vasat elég jelentős mennyiségben tartalmaz, viszont nátriumban szegény.

Felhasználás: Főzés előtt alaposan öblítsük le. Kétszeres mennyiségű vízben főzzük ki, kb. 25-30 perc alatt. Fogyaszthatjuk köretként, kásaként, rizottóként, de felhasználható salátákhoz, töltött, rakott ételekhez, levesbetétként is, illetve édességek készítésére is alkalmas alapanyag.

Összetevők: basmati barna rizs*

*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01

Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

SPECIFIKÁCIÓ
VIDEÓK
TANÚSÍTVÁNYOK

Biorganik bio basmati barnarizs 500 g

CIKKSZÁM: 1007127
Oldalunk helyes működéséhez bizonyos technikai cookie-kat alkalmazunk. Ezek automatikusan betöltődnek, nem szükséges az Ön hozzájárulása. A sütikről bővebb tájékoztatást a kapcsolódó adatkezelési tájékoztatóban olvashat.